Aankondiging

Kom naar Lava op ManiFiesta!

Lava

—16 augustus 2021

Van 11 tot 12 september 2021 vindt ManiFiesta plaats in de Wellington Renbaan te Oostende. Sinds ons ontstaan is Lava er elk jaar van de partij. Ook dit jaar zijn wij aanwezig op het feest van de solidariteit met een panelgesprek, onze eigen stand op het boekenforum en een gedeelde stand met de Marxistische Universiteit.

Het is een feit: de Covid-19-pandemie is de meest verwoestende schok die de wereldeconomie sinds de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen. Het gevoerde beleid om het virus in te dijken heeft de economische activiteit zwaar ondermijnd. De oplossing vanuit de bezittende klasse lijkt eenvoudig: zet het virus buitenspel met een vaccin, een vlotte relance en zo snel mogelijk back to business.

Maar ook een coronaloos kapitalisme is ziekelijk en neigt steeds naar crisis. Of een economische relance onder leiding van het grote geld kan slagen, laat staan of die sociaal rechtvaardig zal zijn, is maar de vraag. Met Martin Dupont als moderator gaan Radhika Desai (professor geopolitieke economie), Michael Roberts (econoom) en David Pestieau (directeur studiedienst PVDA) in debat over deze afrekening met het kapitalisme. Om 11:00, zondag 12 september kan je het panelgesprek ‘Komt het kapitalisme corona te boven? bijwonen in tent A. Het panelgesprek gaat door in het Engels.

Het hele weekend lang kan je op het boekenforum zoals steeds onze stand terugvinden. Hier kunnen onze abonnees een presentje verkrijgen, zijn alle editie’s van Lava en het boek Kapitalisme voor beginners te koop aan voordeeltarief, kan u zich ter plekke abonneren en exclusieve merchandising van de hand van onze illustrator Redkitten oppikken. Vul je collectie aan en ontmoet de auteurs en medewerkers achter Lava.

In 2021 slaat Lava eveneens de handen ineen met de Marxistische Universiteit om het Marx Café te organiseren. Twee dagen lang kan je hier besprekingen van auteurs van Lava en de docenten van de Marxistische Universiteit volgen. Hier geven Lava-auteurs Michael Roberts een talk over de economische achterkant van de coronacrisis en hoe we er (niet) uit raken, terwijl Radhika Desai het einde van de dollardominatie en de opkomst van het Globale Zuiden uiteenzet.

Koop je tickets door op ‘ManiFiesta‘ te klikken.