podcast

Alles Wordt Beter #16: Media, blijf “wakker”!

Lava

—26 april 2023

Wat is de rol van nieuwsmedia eigenlijk? Die vraag stelden wij ons naar aanleiding van de aanval op Dalilla Hermans. Zijn het woordvoerders van de politiek, zijn het verslaggevers, of moeten ze hun maatschappelijke rol als vierde macht toch nog meer opnemen en kritischer zijn?

Ng Sauw Tjhoi praat met voormalig VRT-journalist Walter Zinzen over hoe hij de media wil wakker houden. Hun gesprek wordt gevoed door bijdragen van Raf Njotea (freelance scenarist, presentator en opiniemaker), Hadjira Hussein Khan (student sociologie en freelance journalist), Pascal Debruyne (doctor in de politieke , moraalfilosoof en sociaal werker), een fragment van Jonathan Hendrickx (postdoctoraal onderzoeker in journalistieke studies aan de universiteit van Wenen, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB)) via Snapt ge mij nu? en het opiniestuk van Jihad Van Puymbroeck (Covoorzitter Hand in Hand tegen racisme) en Nina Henkens (Algemeen coördinator Kif Kif vzw) uit de Vrije Tribune van Knack.

 

Een samenwerking van MO*ApacheDe Wereld Morgen, Lava Media, OikosMasereelfondsBeweging.netSociaal.NetSamenleving & Politiek en Kif Kif.